Dansk data science skal organiseres: »Det handler om open-source, og det handler om at dyrke den rene interesse«

Meet up hos Dansk Data Science Community
Illustration: Kasper Junge.
Ny dansk data science-forening er skabt af data scientists og for data scientists. Derfor ligger hovedfokus på at styrke open source miljøet og den rene glæde ved faget.
Interview29. marts kl. 07:59
errorÆldre end 30 dage

Formelt findes Dansk Data Science Community (DDSC) faktisk ikke endnu. Det var meningen at den stiftende generalforsamling skulle have været afholdt i januar, men så kom, ja, corona.

»Du ved hvordan det er,« siger den kommende forperson, Kasper Junge, og trækker på skuldrene, imens vi venter på, at kaffen brygger færdig i et lille køkken i de gamle redaktionslokaler i JP/Politikens Hus, hvor Kasper Junge til daglig arbejder som data scientists hos Ekstra Bladet.

Når det til april forhåbentlig lykkes af få afholdt generalforsamling, så skal DDSC danne ramme om et faligt fællesskab for danske data scientists. Og fokus vil i høj grad være på open source projekter og meet ups.

Kasper Junge fører os ned igennem redaktionsgangene, forbi affaldssorteringen og videre forbi en Cavlingpris der står lidt henkastet i et hjørne. Samtidig fortæller han om DDSCs tre hovedformål; At styrke dansk open source kultur, at arrangere oplæg og hackathons for data scientists, og at kunne fungere som en samlet stemme for data scientists i offentlige debat.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. marts kl. 09:29

Virkelig fint artikel og rigtig godt intiativ som jeg selv støtter. Go DDSC!