CNN sorterer proteiner i dansk gennembrud med mange anvendelser

Foto : Bigstock, Sergunt

CNN sorterer proteiner i dansk gennembrud med mange anvendelser

Dansk open source-AI med grafisk brugerflade sorterer biomolekyler i en ruf. Det kan forenkle forskning med CRISPR-teknologien samt anvendes inden for cancer-forskning, bæredygtig kemi og genteknologi.
Forskere fra Københavns Universitet har som de første i verden udviklet en metode, der kan sortere i store datamængder i proteinforskning ved hjælp af convolutional neural networks (CNN) og long short-term memory (LSTM). Det skriver universitetet i en pressemeddelelse.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
DeepFRET
 • AI-værktøjet DeepFRET er open source-software, der bygger på neurale netværk, som er trænet i at genkende avancerede mønstre i data. Softwaren kan bruges på enhver computer og er kompatibel med Mac og Windows.
   
 • Sammenlignet med menneskelige eksperter tager det DeepFRET mindre end 1 pct. af tiden at klassificere data. Det sker med en præcision på enten samme eller højere niveau.
   
 • Den videnskabelige artikel om det nye AI-værktøj er udgivet i det anerkendte, internationale tidsskift eLife.
   
 • Forskningen er udført af: Johannes Thomsen, Magnus B. Sletfjerding, Simon Bo Jensen, Mette G. Malle fra Kemisk Institut og Nano-Science Center; Nikos S. Hatzakis fra Kemisk Institut, Nano-Science Center og Novo Nordisk Foundation Centre for Protein Research; Stefano Stella, Bijoya Paul og Guillermo Montoya fra Novo Nordisk Foundation Centre for Protein Research samt Troels C. Petersen fra Niels Bohr Institutet.
   
 • Forskningen er bl.a. støttet af Carlsbergfonden, VILLUM Fonden og Novo Nordisk Fonden.

Kilde: Københavns Universitet