Amnesty brugte AI-skabte billeder af demonstration: Nu trækkes de tilbage efter kritik

3. maj kl. 15:05
Amnesty International
Illustration: Demián Marchi/Wikimedia Commons.
Amnesty International frygtede, at reportagefotos af demonstranternes utilslørede ansigter ville have bragt demonstranterne i fare.

Amnesty International har efter kritik valgt at slette et opslag på Instagram, hvori der indgik AI-genererede billeder, som illustrerede demonstranter, der i 2021 gik på gaden i Colombia for at protestere mod regeringens skattepolitik, korruption og politivold.

Det skriver DR.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Læs også: Politiet opruster mod it-kriminalitet: Øger antallet af ansatte og opretter first response-team

Kritikken går blandt andet på, at man ved at anvende kunstig intelligens går på kompromis med, hvad der i virkeligheden skete, hvilket skader troværdigheden. Amnesty International skriver i et svar til DR, at havde menneskerettighedsorganisationen brugt fotos af de virkelige demonstranter, »ville det have bragt dem i fare for repressalier« fra den colombianske regering.

»Mange mennesker, der deltog i den nationale strejke, dækkede deres ansigter til, fordi de var bange for at blive forfulgt af statens sikkerhedsstyrker. De, der viste deres ansigter, er stadig i fare, og nogle retsforfølges af de colombianske myndigheder,« lyder det i et skriftligt svar fra Amnesty International til DR.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger