Aldrig gjort før: NLP skal være med til at spare mere end 100 millioner kroner på miljøvurderinger

Foto : By & Havn

Aldrig gjort før: NLP skal være med til at spare mere end 100 millioner kroner på miljøvurderinger

Et konsortium med Aalborg Universitet vil læse digitaliserede miljøvurderinger og genkende kausalitet med AI. Oplysningerne skal indgå i arbejdet med nye rapporter. Den største udfordring er uhomogene tekst-data.
Miljøvurderingsrapporter for bygge- og anlægsprojekter koster mange penge og tager ofte lang tid at lave. Hvert år bruges omkring 350 millioner på rapporterne, der indeholder værdifuld viden, men som alligevel ofte ender med at samle digitalt støv.
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her

Nævnte firmaer

Lone Kørnøv
Illustration: Kristine Halgaard
Lone Kørnøv er professor i miljøvurdering og beslutningsprocesser på Aalborg Universitet (AAU) og hovedansvarlig for Dreams-projektet.

 

Katja Hose
Illustration: Privatfoto
Katja Hose har siden 2012 været tilknyttet Aalborg Universitet, hvor hun i dag er professor i datalogi ved Institut for Datalogi. Hun har en ph.d. i datalogi fra Ilmenau University of Technology i Tyskland