AI-løsning skal overvåge corona-patienter i hjemmet

Teknologien demonstreret på Bispebjerg Hospital.
Illustration: Claus Peuckert / Rigshospitalet. Se større version
Med godt fire millioner fra Novo Nordisk Fonden skal overvågningsystemet WARD hastudbredes for at afhjælpe corona-epidemien.
27. marts 2020 kl. 05:27
errorÆldre end 30 dage

​Et intelligent overvågningssystem skal holde øje med corona-patienter hjemmet, og lette presset på sundhedsvæsenet, der forventer at blive presset på både sengepladser og udstyr, når epidemien topper. 

Overvågningssystemet WARD (Wireless Assessment of Respiratory and circulatory Distress) har været under udvikling i flere år, men med godt 4 millioner i støtte fra Novo Nordisk Fonden skal lægerne bag projektet på få uger udbrede systemet på landets hospitaler. 

WARD-projektet går ud på at indsamle data som blodtryk og iltmætning fra patienter med trådløse sensorere på kroppen. Den data sendes til en central computer, hvor en machine learning-løsning analyserere, om patientens tal er normale eller afviger, samt forsøger at forudsige eventuelle akutte situationer. 

Manglen på værnemidler, og risikoen for smittespredning ved fysisk kontakt mellem sundhedspersonale og patienter, er en særlig udfordring for sundhedsvæsnet under corona-udbruddet, og kapaciteten på sengeafsnittene kan blive hårdt presset de kommende måneder, skriver Rigshospitalet om projektet. 

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.