AI-kunstner: Værket kommer til live, når teknologien bryder sammen

Zizi
Illustration: Jake Elwes. Se større version
Britiske Jake Elwes har lavet verdens første deepfake cabaret, og udstillet manglende repræsentation i data i processen.
Interview14. december 2021 kl. 02:26
errorÆldre end 30 dage

I cabaret-forestillingen The Zizi Show, kan beskueren med et klik selv vælge, hvilken artist der skal synge hvilken sang. Mens uanset valget får man et show, hvor øjenbryn i et væk flyder i et med hårgrænser, hvor ansigtstræk forvrænges og hele kropsdele kan forsvinde. 

Alle optrædende er nemlig skabt syntetisk af et neuralt netværk, der er trænet på bevægelser og udseende fra en række drag-kunstnere. Ofte går det galt - ikke mindst, når netværket forsøger at generere en syntetisk drag-kunstner i en kropsposition, den kun har set ganske få gange. Og det er i de situationer, at kunstværket virkelig bliver interessant mener den britiske kunstner Jake Elwes, der har udtænkt og kodet verdens første deepfake cabaret. 

»Jeg synes, ​​at Zizi-karakteren virkelig kommer til live, når den bryder sammen og fejler. Det er en måde at dekonstruere og afmystificere AI på,« forklarer han.

Få fuld adgang til DataTech

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra machine learning-modeller til dataetik. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.