AI har givet os et kvantespring ind i det digitaliserede samfund – det skal vi ikke hælde ud med badevandet

Debatten om kunstig intelligens er blusset op efter EU Kommissionens forslag til en omfattende regulering af området. Skræmmeeksempler fra Kina og USA ligger som et bagtæppe for debatten. Men virkeligheden er langt mere nuanceret. Det er tid til at gøre op med dæmoniseringen af kunstig intelligens, så vi ikke glemmer fordelene ved teknologien for dig og mig og for samfundet som helhed. Det skriver teknologidirektør i KMD Hans Jayatissa.
Regulering af kunstig intelligens er et varmt emne i EU og i stigende grad i Danmark. Vi diskuterer kunstig intelligens i forbindelse med globale techgiganter og privatlivets fred, om kunstig intelligens i forhold til demokrati og transparens, og om hvorvidt AI-baserede robotter og automatisering ligefrem vil fratage mennesker deres arbejde.
Få fuld adgang til DataTech?
DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.
Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Klik på knappen og få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement.

IDA-medlemmer og PLUS-abonnenter kan gratis låse 6 artikler op om måneden på vores PRO-medier. Log ind for at låse artikler op.

IDA-medlemmer kan desuden vælge mellem fri adgang til DataTech eller Tech Management. Læs mere her.

Klik her

Nævnte firmaer