Aalborg Kommune har lavet en succesfuld rehabiliteringsalgoritme. Men der er et ‘men’

AIR
Illustration: AI-Rehabilitering (AIR).
Aalborg Kommune har med et signaturprojekt udviklet en algoritme, der kan yde beslutningsstøtte når ældre borgere skal i rehabiliteringsforløb, men »kommunerne er jo slet ikke gearet til at skulle drifte og vedligeholde kunstig intelligens-modeller,« fortæller projektejeren.
7. juni kl. 09:40

På god jysk vis, med janteloven for øje, kan man sige, at Aalborg Kommune ikke er noget særligt. For også i Aalborg står man med den udfordring, at der bliver flere og flere ældre..

Den udvikling bevirker at »kommunerne har stadigt stigende behov for at prioritere indsatserne på ældreområdet side om side med faglige ambitioner om at hjælpe borgere, der har svært ved at klare sig selv, til størst mulig selvstændighed og livsglæde,« som det fremgår af signaturprojektet AI Rehabilitering, også kaldet AIR, der er forankret i Aalborg Kommune.

Hvor står Digitaliseringsstyrelsens signaturprojekter egentlig i dag?

Signaturprojektet AIR er en del af Digitaliseringsstyrelsens signaturprojekter. Det var regeringen, KL og Danske Regioner, der ved aftalen om kommunernes og regionernes økonomi for 2020, oprettede en investeringsfond med det formål at støtte udvikling og afprøvning af nye teknologier i den offentlige sektor.

Forhåbningen er nemlig, at anvendelse af kunstig intelligens »kan bidrage til at løfte vores velfærd, sundhedsbehandling og understøtte den grønne omstilling,« som det fremgår af Digitaliseringsstyrelsens hjemmeside. Derfor har Digitaliseringsstyrelsen siden 2020 uddelt 187 mio. kroner til i alt 40 signaturprojekter, forankret rundt omkring i landets kommuner og regioner.

Få fuld adgang til DataTech
DataTech er til professionelle, der arbejder med data og analytics. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til DataTech
Alt indhold på DataTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
7. juni kl. 21:02

Lidt sjovtat denne artikel kan nås ad to veje: som "caretech" fra ing.dl og som "datatech" fra version2.dk.

Tillykke med ar brugerkommentarhistorik nu er tilbage - med nyt brugerID. Det bliver spændende om denne kommentar også er der.

Også til sagenDet er klart utilfredsstillende at AIR-pakker kommer med afhængigheder, som ikke er generelt til rådighed - det ligner en pinlig oversigt.

Aalborg Kommune har lavet en succesfuld rehabiliteringsalgoritme. Men der er et ‘men’

Tak for en fin artikel, "men ..."

Det blev dermed klart for projektgruppen, at én ting er at udvikle et machine learning-baseret værktøj, noget helt andet er de juridiske og tekniske aspekter, der følger med at drifte værktøjet.

Så lærte de også det!