Webkursus ‘Elements of AI’ er gået i luften på dansk

Webkursus ‘Elements of AI’ er gået i luften på dansk

En dansk version af det finske webkursus ‘Elements of AI’ blev lanceret i tirsdags, og en forsker fra den danske partner Datalogisk Institut på Københavns Universitet (DIKU) har været med til at oversætte materialet, skriver Københavns Universitet på sin hjemmeside.

Tanken bag kurset er, at viden om kunstig intelligens ikke kun skal være forbeholdt akademikere og enkelte virksomheder. Tilbuddet skal være med til at udbrede forståelsen af AI hos almindelige borgere.

»Finlands beslutning om at give Elements of AI-kurset som gave til danskere og alle EU-borgere har tre formål: at investere i europæernes færdigheder, at øge EU-borgernes forståelse af mulighederne i kunstig intelligens og at styrke Europas digitale lederskab og dermed konkurrenceevne. Transformationen af arbejdslivet, skærpet global konkurrence og bevægelserne på arbejdsmarkedet kræver, at EU-landene investerer i mennesker. Enhver EU-borger skal have mulighed for livslang læring, uanset alder eller uddannelsesmæssig baggrund,« fortæller Vesa Vasara, finsk ambassadør, som stod for den officielle ‘overrækkelse’ af kurset til Danmark.

DIKU er stolte over partnerskabet, og ifølge David Dreyer Lassen, prorektor for forskningen på KU, sikrer man med tilbuddet en kobling mellem forskning og udbredelsen af viden til den større befolkning.

https://pro.ing.dk/12795

8. apr 2021 14:00