Professor: Fire almindelige fejlslutninger driver overoptimistiske forventninger til AI

Foto : digitalista, bigstock

Professor: Fire almindelige fejlslutninger driver overoptimistiske forventninger til AI

Overdrevne høje forventninger til AI i befolkning, medier og selv eksperter bliver forstærket af måden vi taler om AI på, mener datalogiprofessor. 
2020 skulle have været året, hvor selvkørende biler overtog vejene. Her skulle millioner af intelligente biler gøre chauffører til passagerer, og selskaber som Audi og Nissan havde satset på at komme på markedet med selvkørende biler. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Melanie Mitchell
Melanie Mitchell
Illustration: Melanie Mitchell

Melanie Mitchell er Davis Professor of Complexity ved Santa Fe University og professor i Datalogi ved Portland State University. Hun udviklede softwaren Copycat under sin ph.d. vejledt af Douglas Hofstadter. Melanie Mitchell har skrevet flere bøger om AI, kognition og komplekse systemer - senest Artificial Intelligence: A Guide for Thinking Humans fra 2019.