Parathedstest skal inspirere virksomheder til etisk brug af data

Foto : Nanna Skytte

Parathedstest skal inspirere virksomheder til etisk brug af data

Bødeblokken bliver ikke fundet frem, hvis du undlader at følge dataetiske principper. Men en ny dataetisk parathedstest kan hjælpe med at øge refleksionen og inspirationen, når virksomheder skal iværksætte nye løsninger.
Er arbejdet med dataetik organisatorisk forankret? Stiller I krav til og kontrollerer I jeres underleverandører og samarbejdspartneres dataetik? Sikrer I, at brugerens rettigheder bliver prioriteret frem for kommercielle eller institutionelle interesser?
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Birgitte Kofod Olsen
Birgitte Kofod Olsen er medstifter af Dataethics
Illustration: DataEthics.eu

Birgitte er medstifter af tænketanken Dataethics og partner i Carve Consulting, hvor hun blandt andet rådgiver virksomheder og myndigheder om dataansvarlighed og privacy. Hun er ph.d. i databeskyttelse og biometrik og uddannet fra Københavns Universitet.