Itelligence styrer AI med 80-punkts tjekliste og obligatoriske tests: »Få det med fra starten« 

Foto : robuart, bigstock

Itelligence styrer AI med 80-punkts tjekliste og obligatoriske tests: »Få det med fra starten« 

Med kommende AI-regulering bliver ideen om dataetik som konkurrenceparameter meget konkret. Men det kræver mere end pæne ord på et stykke papir at få succes i praksis. 
Dette forår tager EU for alvor hul på at udmønte AI-regulering, som for mange AI-projekter vil betyde større krav til fairness, forklarlighed og dokumentation. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Regulering af AI
Europa Nævnet
Illustration: Europa Nævnet

DataTech har fået økonomisk støtte fra Europa-Nævnet til at sætte journalistisk fokus på arbejdet med at regulere AI. 

EU-Kommissionen vil i år fremlægge et forslag til, hvordan AI skal tøjles. Forude venter således en afgørende offentlig debat, som skal være med til at sikre, at den endelige lovtekst rammer den rigtige blanding af sikkerheder og muligheder. Et fejlskud mod den ene af disse poler kan have alvorlige konsekvenser for Europas evne til succesfuldt at udnytte AI i dette årti. 

DataTech vil i en artikelserie gå i dybden med, hvordan EU konkret vil regulere AI, hvor der er behov for regulering, ligesom vi undersøger, hvordan de specifikke regler rammer ned i det praktiske arbejde med AI i europæiske virksomheder.