Forsikrings-sammenslutning: Vi er slet ikke klar til tvungen forsikring mod løbsk AI

Foto : Besjunior, Bigstock

Forsikrings-sammenslutning: Vi er slet ikke klar til tvungen forsikring mod løbsk AI

EU-Parlamentet vil have lovpligtige forsikringer for AI, men det er næsten umuligt at forestille sig det system i praksis, mener Insurance Europe. 
Hvis man driver et højrisiko AI-system, skal man være forpligtet til at tegne forsikring mod de skader, som systemet kan forvolde - på samme måde som en bilejer skal have en ansvarsforsikring.  
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
REGULERING AF AI
Europa Nævnet
Illustration: Europa Nævnet

DataTech har fået økonomisk støtte fra Europa-Nævnet til at sætte journalistisk fokus på arbejdet med at regulere AI. 

EU-Kommissionen vil i år fremlægge et forslag til, hvordan AI skal tøjles. Forude venter således en afgørende offentlig debat, som skal være med til at sikre, at den endelige lovtekst rammer den rigtige blanding af sikkerheder og muligheder. Et fejlskud mod den ene af disse poler kan have alvorlige konsekvenser for Europas evne til succesfuldt at udnytte AI i dette årti. 

DataTech vil i en artikelserie gå i dybden med, hvordan EU konkret vil regulere AI, hvor der er behov for regulering, ligesom vi undersøger, hvordan de specifikke regler rammer ned i det praktiske arbejde med AI i europæiske virksomheder.