Dragoş Tudorache er formand for Europa-Parlamentets AI-komité.
Dragoş Tudorache er formand for Europa-Parlamentets AI-komité.

Foto : Europa-Parlamentet

Faldgruber i AI-lovgivning: »Vi skal ikke gentage fejlen fra GDPR«

GDPR ramte små selskaber og deres evne til at være konkurrencedygtige og compliant. Det skal ikke ske med AI-reguleringen, siger forman for EU-Parlamentets AI-komité.
Når EU-Kommissionen i dette kvartal vil præsentere et nyt lovforslag til regulering af AI i Europa, er der allerede konsensus om flere af de store linjer - som f.eks. at AI skal være bygget med mennesket i centrum og ikke viderebringe eksisterende bias fra den fysiske til den digitale verden. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Dragoş Tudorache
Tudorache
Illustration: Tudorache

Dragoş Tudorache er medlem af Europa-Parlamentet for Rumænien og formand for AI-komiteen AIDA (Artificial Intelligence in a Digital Age). Tudorache er tidligere indenrigsminister i Rumænien.  

Regulering af AI
Europa Nævnet
Illustration: Europa Nævnet

DataTech har fået økonomisk støtte fra Europa-Nævnet til at sætte journalistisk fokus på arbejdet med at regulere AI. 

EU-Kommissionen vil i år vil fremlægge et forslag til, hvordan AI skal tøjles. Forude venter således en afgørende offentlig debat, som skal være med til at sikre, at den endelige lovtekst rammer den rigtige blanding af sikkerheder og muligheder. Et fejlskud mod den ene af disse poler kan have alvorlige konsekvenser for Europas evne til succesfuldt at udnytte AI i dette årti. 

DataTech vil i en artikelserie gå i dybden med, hvordan EU konkret vil regulere AI, hvor der er behov for regulering, ligesom vi undersøger, hvordan de specifikke regler rammer ned i det praktiske arbejde med AI i europæiske virksomheder.