DTU åbner nyt center til dataanalyse

DTU åbner nyt center til dataanalyse

DTU har i samarbejde med KU og MAX VI etableret et nyt center kaldet Center for Quantification of Imaging Data (QIM), som skal hjælpe og vejlede brugere af et nyt dataanalyseværktøj, skriver universitetet på sin hjemmeside.

Forskere fra DTU er tilknyttet projektet MAX4Imagers, der har haft held med at undersøge hjernevæv på en ny måde ved hjælpe af 3D billeder, som giver resultater med en hidtil uset høj detaljeringsgrad.

Ifølge forskerne kan resultaterne føre til bedre forståelse af sygdomme som Alzheimers, ALS og multipel sklerose, men værktøjet kræver eksperter i databehandling. Hvert 3D-billede fylder 32 GB, og den nødvendige dataanalyse er meget kompleks. Derfor skal det nye center hjælpe for eksempel hospitaler med at analysere data.

»Vi har gjort alle big-synkrotron-data og resultater frit tilgængelige. Og gennem QIM arbejder DTU på at lægge alle algoritmer samt værktøjer til billedanalyser af synkrotron-billederne frit frem, så andre forskere kan lære teknikken at kende og selv trække viden ud af big data og 3D-billeder,« siger Mariam Andersson, ph.d.-studerende fra DTU Compute og DRCMR, Danish Research Centre for Magnetic Resonance, på Amager og Hvidovre Hospital, til DTU

https://pro.ing.dk/10150

17. feb 2021 14:30