Deep learning revolutionerer jagten på ny medicin: Det var en overraskelse, hvor godt det egentlig virkede

Foto : AstraZeneca

Deep learning revolutionerer jagten på ny medicin: Det var en overraskelse, hvor godt det egentlig virkede

De samme metoder, som har drevet store landvindinger inden for NLP, er ved at transformere udvikling af medicin.
Når forskere skal identificere lovende molekyler til udvikling af ny medicin, har det traditionelt krævet jagt i store databaser med kemiske molekyler.
Få fuld adgang til DataTech?
DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.
Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Esben Bjerrum
EsbenBjerrum
Illustration: AstraZeneca

Esben Bjerrum er Principal Scientist ved AstraZeneca, hvor han leder et hold af forskere med fokus på at bruge NLP-teknologi til at fremskynde udvikling af ny medicin. 

​​​​​​​Hør mere om AI på DIGITAL TECH SUMMIT

Teknologiens Mediehus er gået sammen med alle landets universiteter og IT Branchen om en ny stor tech-messe Digital Tech Summit.

I dagene 30. november og 1. december 2021 samler vi Danmarks topforskere, landets fremmeste virksomheder og start ups inden for digitale teknologier.

På keynoteprogrammet finder du blandt andet Margrethe Vestager, Danny Lange fra Unity og den internationalt anerkendte topforsker inden for AI Serge Belongie. Og på messens mere end 60 sessioner kan du lære mere om teknologier som AI, maskinlæring, blockchain, chipudvikling og kvante-teknologi, og ikke mindst deres potentialer inden for en række forskellige områder som health tech og sustainability.

Se hele programmet og tilmeld dig på messens hjemmeside.
Eventet er gratis for studerende.

Interesserede udstillere kan henvende sig til chefkonsulent Kåre Eliasen, Ingeniøren på tlf: 3326 5392, ke@ing.dk