AI under corona: Systemer, der ville have været utænkelige for et år siden, bliver hastet igennem 

Foto : SpicyTruffel, Bigstock

AI under corona: Systemer, der ville have været utænkelige for et år siden, bliver hastet igennem 

Corona-pandemien har demonstreret behovet for AI-regulering. 
Corona-pandemien har sat turbo på AI-udvikling - det gælder også projekter, som for kort tid siden havde været fejet hurtigt ad vejen, hvis det blev foreslået, inden verden blev tvunget til at lukke ned. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Catelijne Muller
CATELIJNE MULLER

Catelijne Muller er medstifter og forperson for organisationen ALLAI samt medlem af EU's High Level Expert Group on AI.

Illustration: ALLAI
Regulering af AI
Europa Nævnet
Illustration: Europa Nævnet

DataTech har fået økonomisk støtte fra Europa-Nævnet til at sætte journalistisk fokus på arbejdet med at regulere AI. 

EU-Kommissionen vil i år fremlægge et forslag til, hvordan AI skal tøjles. Forude venter således en afgørende offentlig debat, som skal være med til at sikre, at den endelige lovtekst rammer den rigtige blanding af sikkerheder og muligheder. Et fejlskud mod den ene af disse poler kan have alvorlige konsekvenser for Europas evne til succesfuldt at udnytte AI i dette årti. 

DataTech vil i en artikelserie gå i dybden med, hvordan EU konkret vil regulere AI, hvor der er behov for regulering, ligesom vi undersøger, hvordan de specifikke regler rammer ned i det praktiske arbejde med AI i europæiske virksomheder.