Frem for datasæts skal vi have simuleringsmiljøer, mener AI-professor Serge Belongie. Her er det miljøet SAPIEN, som forskere fra blandt andet UC San Diego præsenterede sidste år.
Frem for datasæts skal vi have simuleringsmiljøer, mener AI-professor Serge Belongie. Her er det miljøet SAPIEN, som forskere fra blandt andet UC San Diego præsenterede sidste år.

Foto : SAPIEN

AI-professor vil have opgør med støvede benchmarks: De store datasæts tidsalder er forbi

Vi skal holde op med at tænke på data, som noget der skal hamstres og samles, og i stedet forstå, at data flyder og konstant er tilgængelig, mener Serge Belongie. Et paradigmeskift mod Embodied AI er på vej, spår AI-professoren.
I to årtier er deep learnings hastige fremskridt blevet målt med benchmark datasæt. 
Få fuld adgang til DataTech?
DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.
Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Serge Belongie
Serge Belongie
Illustration: Cornell Research

Serge Belongie er leder af det kommende Pionercenter for AI i Danmark. Belongie er professor i Datalogi og prodekan ved Cornell Tech, og er særligt kendt for sit bidrag til computer vision inden for objektgenkendelse og billede-segmentering. I 2014 fik han Helmholtz-prisen, der gives til forskere bag fundamentale bidrag til computer vision-feltet.  

Mød Serge Belongie på DIGITAL TECH SUMMIT

Teknologiens Mediehus er gået sammen med alle landets universiteter og IT Branchen om en ny stor tech-messe Digital Tech Summit.

I dagene 30. november og 1. december 2021 samler vi Danmarks topforskere, landets fremmeste virksomheder og start ups inden for digitale teknologier.

På keynoteprogrammet finder du foruden Serge Belongie blandt andet Margrethe Vestager og Danny Lange fra Unity. Og på messens mere end 60 sessioner kan du lære mere om teknologier som AI, maskinlæring, blockchain, chipudvikling, kvante-teknologi, og ikke mindst deres potentialer inden for en række forskellige områder som health tech og sustainability.

Er du interesseret, kan du allerede nu skrive dig op på en venteliste messens hjemmeside - så bliver du inviteret med, når billetsalget åbner i august.

Eventet er gratis for studerende.

Interesserede udstillere kan henvende sig til chefkonsulent Kåre Eliasen, Ingeniøren på tlf: 3326 5392, ke@ing.dk