AI-direktør: Frygten for black box vil forsvinde, når AI bliver en teknologi som alle andre

Foto : dolgachov, bigstock

AI-direktør: Frygten for black box vil forsvinde, når AI bliver en teknologi som alle andre

De store diskussioner om tillid og transparens vil bliver overflødige, når først teknologien er udbredt, mener Enversion-direktør Jacob Høy Berthelsen.
Hvis brugere skal have tillid til AI-systemer, kræver det transparens og mulighed for at forklare modellens interne logik. Sådan lyder et af de underliggende principper i EU-Kommissionens foreløbige arbejde med at regulere AI. 
Vil du have fuld adgang til DataTech?

DataTech skriver til dig, der arbejder professionelt med data og analytics. Vi giver dig inspirerende cases, nyheder og debat om alt fra Machine Learning-modeller til dataetik.

Prøv DataTech gratis

DataTech giver dig ny viden, cases og erfaringer med at lykkes med AI og data science i praksis. Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Jacob Høy Berthelsen
Jacob Høy Berthelsen
Illustration: Jacob Høy Berthelsen

 Jacob Høy Berthelsen er medstifter og CEO i Enversion og medstifter af AI-selskabet Kaunt. Jacob Høy Berthelsen er udannet i sundhedsteknologi ved Aalborg Universitet og har tidligere arbejdet som konsulent ved SAS Institute. 

Regulering af AI
Europa Nævnet
Illustration: Europa Nævnet

DataTech har fået økonomisk støtte fra Europa-Nævnet til at sætte journalistisk fokus på arbejdet med at regulere AI. 

EU-Kommissionen vil i år fremlægge et forslag til, hvordan AI skal tøjles. Forude venter således en afgørende offentlig debat, som skal være med til at sikre, at den endelige lovtekst rammer den rigtige blanding af sikkerheder og muligheder. Et fejlskud mod den ene af disse poler kan have alvorlige konsekvenser for Europas evne til succesfuldt at udnytte AI i dette årti. 

DataTech vil i en artikelserie gå i dybden med, hvordan EU konkret vil regulere AI, hvor der er behov for regulering, ligesom vi undersøger, hvordan de specifikke regler rammer ned i det praktiske arbejde med AI i europæiske virksomheder.