Aarhus Universitet vil forbedre analyse af by-data med kunstig intelligens

Aarhus Universitet vil forbedre analyse af by-data med kunstig intelligens

Forskere fra Aarhus Universitet skal stå i spidsen for et nyt EU-projekt, der skal udvikle nye teknologier med kunstig intelligens til at optimere analysen af billed- lyd- og sensordata fra unionens byer, skriver universitetet på sin hjemmeside.

Ifølge forskerne, er der tusindvis af kilder til big data i byerne, og de oplysninger vil man gerne kunne analysere i realtid, der skal gøre arbejdet langt hurtigere og mere effektivt, end det er i dag.

»Byerne vokser som følge af urbanisering, og vi får hele tiden nye digitale muligheder for at bringe data i spil. Der er kameraer, mikrofoner og et væld af sensorer overalt i bybilledet – for slet ikke at tale om alle de smart phones, vi selv går rundt med. Vores opgave er at samle det hele og give værdi tilbage til byen og dens borgere,« siger Lukas Esterle, adjunkt ved Institut for Elektronik og Computerteknologi på Aarhus Universitet, i artiklen.

Derudover mener forskerne, at teknologierne har potentiale til at løse udfordringerne med privacy. Dataanalysen vil ske uden forsinkelse, og derfor er det ikke nødvendigt at opbevare personfølsomme oplysninger.

https://pro.ing.dk/13332

10. maj 2021 23:20