Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

NIS2 er Danmarks chance for at forbedre data-, It- og cybersikkerheden. Hvorfor vente?

28. februar kl. 05:004
NIS2 Frøer
NIS2-direktivet fra EU stiller skærpede krav til en lang række danske virksomheder og organisationer. Det mangler dog stadig at blive implementeret i dansk lov, og mange virksomheder er derfor usikre på, hvilke krav de skal overholde. Illustration: Julia Sommer.

Vil du bidrage til debatten med et synspunkt? Så skriv til vores PRO debatredaktion på pro-sekretariat@ing.dk

Det er efterhånden blevet hverdagskost, at aviserne skriver om brud på data-, It- og cybersikkerheden, herunder også om alvorlige hacker og cyberangreb. Hændelserne giver ofte overskrifter i aviserne, både i de elektroniske og papirudgaverne.

Men det er, som om store dele af befolkningen og politikerne alligevel er blevet immune og til dels ligeglade, selvom det koster kassen og ærgrelser for rigtigt mange, både i det offentlige og private.

Læs hele artiklen

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
17. februar kl. 13:19

Godt brølt, John. NIS står ikke kun for Network Informantion Service, som jeg i '87 troede. Jeg valgte i gynmasiet (1972-75) at fokusere på YdeEvneProblematikken, YEP, og lod hele min tid (1987-92) i European Technical Center (DEC) specialister tage sig af netværk (WAN) og sikkerhed. Det var åbenbart ikke nok.

Da jeg vendte hjem (til DK) i '92 ville ingen ansætte mig (Custumer Service Engineer, da: chefkonsulent), så jeg måtte være kreativ. Jeg fandt på at ville arbejde for min "kontanthjælp" i kommuner og på DPU (Emdrup).

Så trådte DTU til og lod mig et halvt års tid være SW/GIS-konsulent for nogle PhD- og MSc-studerende; indtil der gik YEP i den pga studerendes behov for mere effektive programmer, men min mors lig var knap nok koldt, før professoren fyrede mig.

Det var måske dumt, ligeså dumt som at tage ulønnet orlov for at løse YEP, som vi nu skal bruge for at have muskler til praktisk IT-sikkerhed og lidt til.

Skammen må tilhøre dem, der troede, at gratis open source var svaret på alt!

Nu skal vi have rettet op på IT-Danmark og YEP; det vi forhåmtlig nå inden vi bliver kvalt i AI-junk. Det er nok for sent at bremse smartphone/app-bølgen, så må begynde med datacentre og servere. så bug'en stopper et sted. Så må vi have opdraget brugeradfærden, så de ikke tror, at fuld-fart-derudad er godt nok. Som min far sagde: den slags må begynde i toppen.

Så jeg glæder mig allerede til næste kapitel i Johns saga og vi får overblik over de 18 sektorer. Mette behøver måske ikke udskifte Barbara; han skal bare efteruddannes en smule, så hun kan læse manualer og ikke bringer sin chef i knibe pga misforståelser.

3
17. februar kl. 10:27

Hørt John - jeg kunne ikke vœre mere enig.. Vi er i en sørgelig tilstand, som er seriøst farlig desto mere vores hverdag afhœnger af at tingene fungerer og som jeg kun frygter hvornår falder fra hinanden, som er ganske muligt med tingenes nuvœ®ende tilstand.

2
16. februar kl. 13:49

Nu vil jeg provokere:

Danmark må gerne blive hacket.

Jeg har mit på det tørre, jeg ved hvilke lidelser jeg har, jeg har kontakter klar, jeg har mad og vand til mindst en uge. Jeg har reduceret mængden af data som Staten har om mig, til det mindst mulige.

Måske kunne jeg være så heldig at hackerne fjerne flere af de data om mig som jeg ikke har selvbestemmelse over.