Velkommen til 2022: Hvad kan vi se frem til i år?

Vintergækker
Illustration: Alla_Greeg | Bigstock.
Det seneste år har vist en spændende udvikling på compliance-området, men alle udfordringer er langt fra løst, og derfor bliver de næste 12 måneder nok lige så interessante. Denne artikel peger på nogle af de emner, som måske kommer til at præge compliance-scenen i år.
4. januar kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

I lyset fra eksploderende raketter på nattehimlen og mellem ‘klink’ fra champagneglassene trådte vi for et par nætter siden ind i 2022.

I små, corona-venlige festklynger spredte gæster en optimistisk spænding i luften og delte nytårsforsæt med hinanden. Den første januar kan føles som startskuddet på nye ambitioner og muligheder for at opnå alt det, man ikke nåede sidste år.

For udfordringerne forsvinder ikke ved midnatstid, men går med os ind i 2022 med en forventning om at blive løst. Det gælder også på compliance-området, hvor beslutningstagere, myndigheder, dataansvarlige og databehandlere langt fra i mål med at løse alle benspænd og finde svar på alle tvivl.

Men hvad kan vi forvente os af de kommende 12 måneder? Det præcise svar er først klar til december, men herunder er et par bud på de compliance-sagaer, der måske får nye kapitler i år.

Får vi en ny privacy Shield?

Siden Schrems II-dommen forrige sommer har EU og USA arbejdet på at få en ny Privacy Shield-aftale i hus, men det arbejde nåede parterne ikke i mål med i 2021.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger