USA's præsident vil sikre ny aftale om erstatning for Privacy Shield

Joe Biden
Illustration: Divya777 via Bigstock. Se større version
Når USA’s præsident, Joe Biden, i næste uge tager på topmøde i Bruxelles, ønsker han en aftale med hjem, der erstatter Privacy Shield. Men det er svært, når EU og USA er rygende uenige om, hvornår data er beskyttet godt nok.
8. juni 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Forhandlingerne om en erstatning for Privacy Shield spidser sandsynligvis til i næste uge, når USA’s præsident, Joe Biden, tager til Bruxelles for at deltage i et internationalt topmøde i EU. Han har planer om at indgå en politisk aftale med præsidenten for EU-Kommissionen, Ursula von der Leyen, der skal sikre det frie flow af data mellem EU og USA.

Det skriver Politico.

Ifølge fem anonyme kilder, der har kendskab til dagsordenen, skal aftalen skabe fundamentet for en ny transatlantisk overførselsaftale, og den er længe ventet af blandt andre store tech-virksomheder som Google og Microsoft, som har skubbet på for at få en aftale i hus.

To af kilderne fortæller, at det primære mål for Joe Biden er at aftale nogle overordnede forpligtelser, og så er det efterfølgende op til begge parters forhandlingsteams at få styr på de tekniske detaljer.

Men i sidste uge fortalte Věra Jourová, vicepræsident for EU-Kommissionen, til Politico, at USA skal implementere ny lovgivning, før det er realistisk at få en ny aftale på plads:

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.