USA rykker tættere på EU: Vil sikre en ny Privacy Shield

Illustration med det amerikanske flag, en sky og stjernerne i det europæiske flag.
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
I et ny forsøg på at friste EU-politikerne til at indgå en aftale om en ny Privacy Shield, overvejer amerikanske politikere at føre mere tilsyn med landets efterretningstjenester.
9. november 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Politikere fra Washington D.C. overvejer at implementere mere tilsyn med amerikanske efterretningstjenester for at sikre en ny aftale om en erstatning af det forældede overførselsgrundlag Privacy Shield.

Det skriver Politico.

Sidste år ugyldiggjorde EU-Domstolen Privacy Shield i forbindelse med Schrems II-dommen. Før det blev lagt i graven, bruge dataansvarlige flittigt overførselsgrundlaget til at sende persondata til USA, men nu venter mange på en erstatning, der skal gøre op med virksomheder og organisationers udfordringer med overførsler til det usikre tredjeland.

Forhandlingerne mellem EU og USA er i gang, men flere gange har politikerne i Bruxelles afvist amerikanernes “forbedrede løsningsforslag” til en aftale. EU leder nemlig efter en løsning, der kan modstå eventuelle udfordringer ved Domstolen, og her står USA’s lovgivning i vejen.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.