Topforhandler på NIS2: It-sikkerhedskrav bør også gælde for kommunerne

Morten Løkkegaard
Illustration: Morten Kjerumgaard.
Politikerne i Bruxelles gav forrige fredag hånd på NIS2-aftalen, efter man blandt andet var blevet enige om, at det skal være op til de danske politikere, om it-sikkerhedskravene også skal gælde for kommuner. Ifølge Morten Løkkegaard (V) er det ikke noget at være i tvivl om.
Interview24. maj kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Forrige fredag blev Europa-Parlamentet og Det Europæiske Råd enige om en endelig NIS2-aftale, efter månedlange forhandlinger i Bruxelles. 

Snart kommer det nye direktiv til Danmark, og så skal et væld af sektorer forholde sig til nye it-sikkerhedskrav, medmindre virksomhederne vil risikere bøder på op til 10 millioner euro – eller omkring 74 millioner danske kroner, fortalte Morten Løkkegaard, medlem af Europa-Parlamentet for Venstre og topforhandler på den nye aftale, til ComplianceTechs søstermedie, Version2 i går.

Det er dog ikke kun private virksomheder, der har en fremtid med NIS2. Under forhandlingerne er parterne blevet enige om, at danske regioner også skal omfattes,

»Meget af den kritiske infrastruktur ligger regionalt og lokalt, så det giver nul mening ikke at omfatte dem. Det er blandt andet det, der har manglet (i NIS1, red.). Det er, at man sørger for at få de spillere med, som sidder på en stor del af den lokale og regionale infrastruktur,« siger politikeren til ComplianceTech.

Parterne i EU er dog nået frem til, at det skal det være op til de enkelte medlemslande, om kommuner skal underlægges it-sikkerhedskravene. Men hvis det står til Morten Løkkegaard, så skal NIS2 ‘selvfølgelig’ også gælder for de danske kommuner.

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger