Tech-giganter føler sig forfulgt af Schrems II: »I USA er perspektivet i høj grad et andet«

Anne Marie Engtoft Larsen
Danmarks tech-ambassadør, Anne Marie Engtoft Larsen, oplever, at Schrems II-dommen også står på tech-giganternes agenda. Illustration: Anders Meldgaard Kjemtrup.
Diskussioner om persondata-overførsler mellem USA og Europa fylder også i Silicon Valley, fortæller Danmarks tech-ambassadør, Anne Marie Engtoft Larsen.
23. marts 2021 kl. 04:37
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er ikke kun i Europa, at virksomhedsledere og repræsentanter for offentlige myndigheder bekymrer sig om Schrems II-dommens betydning for, hvordan fremtidens brug af cloud-tjenester kommer til at spænde af.

For selvom dommen, der trækker linjerne benhårdt op mellem EU og USA, ofte belyses set fra danske kommuners og virksomheders perspektiv, er diskussionen ikke gået ubemærket hen under Silicon Valleys sydende sol.

Det fortæller Danmarks tech-ambassadør Anne Marie Engtoft Larsen, der løbende er i dialog med flere af verdens største tech-selskaber.

»Det er klart noget, der bliver diskuteret,« siger ambassadøren og fortsætter:

»Jeg tror, at der i Europa er mange, der ser Schrems II-dommen som en streg, som Europa har trukket i sandet. Det er en dom, der tager et ret solidt standpunkt for, hvad man kan gøre med EU-borgernes data. I USA er perspektivet i høj grad et andet. Her ser man det som en dom, der rammer de amerikanske selskaber – også selvom den rammer alle regioner af verden. Men en stor del af den industri, der håndterer verdens data, har hjemme her, så man ser det i forhold til de transatlantiske bånd.«

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.