Svenske myndigheder vil skrotte amerikansk cloud: Her er alternativerne

Svensk flag
Illustration: blinow61 / bigstock.
I en ny rapport fremlægger 35 svenske myndigheder alternativer til amerikanske cloud-tjenester i den offentlige sektor. Det er for risikabelt at give borgeres persondata til tech-giganterne, lyder det.
6. januar kl. 15:13
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Amerikansk cloud skal ud af den offentlige sektor i Sverige. Lovgivningen i det usikre tredjeland USA gør det nemlig for risikabelt at give tech-giganterne adgang til borgernes persondata.

Det skriver eSam, et samarbejde af 35 svenske myndigheder og organisationen ‘Svenske Kommuner och Regioner’ (SKR), i en ny rapport:

»Anvendelsen af skjult, eksterritorial lovgivning (et lands lovgivning, der gælder uden for landets grænser, red.) skaber en barriere mellem den offentlige sektors behov og udenlandske – fortrinsvis amerikanske – tjenesteudbydere,« skriver man.

»En offentlig organisation bør undgå at bruge tid og ressourcer på at beskytte information mod en leverandør og i stedet vælge en leverandør, hvor der ikke er frygt for ulovlig formidling og behandling af oplysninger.«

Man kan ikke vente på årelange forhandlinger om at finde lovlige måder at bruge amerikanske tjenester på, skriver eSam i rapporten, og derfor har gruppen undersøgt hvilke brugbare alternativer, der kan sikre, at data ikke ender i USA, som også Dataethics har skrevet om.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger