Styrelse afviser Schrems II som årsag til annulleret ESDH-udbud

Dokumenter
Illustration: Bigstock Photo / Engdao. Se større version
23. juni 2021 kl. 09:10
errorÆldre end 30 dage

Udviklings- og Forenklingsstyrelsens (UFST) jagt på en ny ESDH-leverandør blev pludseligt afblæst, og udbuddet blev trukket. 

Styrelsen slog pludselig fuld bak fra en strategi om 10 år med outsourcing med af systemet til pludselig at overveje at »lade visse systemer stå i eget driftscenter (housing).«

Det var på tide at genoverveje strategien, lød beskeden, efter styrelsen havde bremset udbuddet til en værdi af 139 millioner kroner. 

Beslutningen kommer på bagkant af en periode, hvor mange myndigheder såvel som virksomheder holder igen med at kaste sig ud i det store cloud-eventyr.

Appetitten er blevet begrænset af den såkaldte Schresm II-dom, der stempler USA som et såkaldt usikkert tredjeland. Det har fået eksperter til bredt at anbefale, at man lige tager en dyb indånding, inden man indgår nye aftaler med cloud som omdrejningspunkt. 

Derfor var det også nærliggende at tro, at den meget omtalte dom, der blev afsagt i juli sidste år, kunne spille ind på beslutningen hos UFST om at overveje at hjemtage opgaven i stedet for at satse på en lang outsourcing-kontrakt. 

Det afviser man dog blankt hos UFST, der har svaret skriftligt på DigiTech's forespørgsel.  

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.