Regeringen venter et år med at kaste sparekniven efter Datatilsynet

Datatilsynet
Illustration: Datatilsynet. Se større version
Datatilsynet slipper for nedskæringer og får i stedet 4,1 millioner ekstra til budgettet i 2022. Men året efter vil regeringen skære igen, og Datatilsynets budget er allerede småt i forhold til arbejdsopgaverne, hvis man sammenligner med resten af EU.
31. august 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Regeringen aflyser den planlagte besparelse i Datatilsynet og tilføjer i stedet 4,1 millioner til budgettet i 2022 efter massiv kritik af nedskæringerne fra organisationer og andre partier.

Pengeposen vokser dermed fra 44,6 millioner kroner i 2021 til 48,7 millioner kroner næste år, skriver man i et forslag til en ny finanslov (side 596), som regeringen offentliggjorde i går.

Det er en glædelig nyhed, mener Christoffer Aagaard Melson, folketingsmedlem og it-ordfører for Venstre, men beløbet er slet ikke stort nok:

»Det er dejligt, at man nu endelig stopper blødningen, men vi tror ikke, det er nok. Sidste år foreslog vi, at man skulle øge med 10 millioner, men det er da et skridt i den rigtige retning,« fortæller han.

Det samme mener Eva Flyvholm, folketingsmedlem og it-ordfører i Enhedslisten, som også tidligere har kritiseret regeringen for at nedprioritere Datatilsynets økonomiske ressourcer:

»Det er helt på plads, at det her bliver opjusteret. Men vi har brug for flere kræfter til Datatilsynet, især i betragtning af deres mange opgaver,« siger hun.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.