Regeringen halter efter nye it-sikkerhedskrav: Kan ende i kaos for erhvervslivet

7. marts kl. 05:002
Forsvarsministeriet
Forsvarsministeriet er bagud med implementeringen af NIS2 i Danmark, peger flere eksperter på. Illustration: sfe-co2 / Bigstock photo.
Det bekymrer professorer og erhvervsorganisationer, når Regeringen ikke lige nu ikke kan give en melding på, hvor langt man er med den danske implementering af NIS2. Mange virksomheder venter på en endelig melding om, hvem reglerne skal gælde for.

De kommende 19 måneder ligger der en stor it-sikkerhedsopgave hos erhvervslivet. I efteråret 2024 træder NIS2-reglerne i kraft i Danmark, og derefter vanker der store bøder til de virksomheder, der ikke lever op til kravene.

Flere er dog tilbageholdende med at gå i gang, lyder det fra flere erhvervsorganisationer. Selvom EUs lovtekst beskriver, hvilke 18 sektorer reglerne gælder for, kan man ikke oversætte det direkte til en dansk kontekst.

Læs hele artiklen

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
24. februar kl. 07:05

"»Forsvarsministeriet er i dialog med relevante myndigheder med henblik på stillingtagen til fordelingen af roller og ansvar mellem myndigheder inden for rammen af direktivet. Forsvarsministeriet har desuden fokus på i implementeringsperioden at inddrage relevante interessenter, herunder bl.a. erhvervslivets interesseorganisationer. Forsvarsministeriet arbejder ligeledes for en implementeringsproces, som i videst muligt omfang vil imødekomme erhvervslivets behov for på et tidligt tidspunkt at få kendskab til indholdet af den kommende regulering på området,«"

Det lyder som om, det ikke er topprioritet - og som om, der allerede er gået GDPR-forløb i det. Forhal, forhal, forhal...

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?

2
25. februar kl. 16:03

Da det jo også er landets sikkerhed, det drejer sig om, kan det vel også være en form for landsforræderi ikke at gør det fornødne her?

FM er ikke de eneste, der er lidt sent ude på dette område. Det kan få alvorlige føljer for erhvervslivet, at man har lurepasset.

Situationen kan ikke klares med det sædvanlige juristeri, her skal fart på. Ellers ender det med lovsjusk og recession.