Ny teledataskandale vokser: Flere selskaber har sendt fejlbehæftede data til politiet

Iskra Dinkova
Illustration: Iskra Dinkova. Se større version
Det er endnu ukendt hvilke to nye selskaber, der er tale om.
14. september 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det er ikke kun Telia, der i den indtil videre tredje teledataskandale har udleveret fejlbehæftede teledata til Rigspolitiet.

To endnu ukendte selskaber har nemlig også sendt uskyldige borgeres teledata til politiet, fremgår det af et notat til folketinget fra Rigspolitiet.

Læs også: Justitsministeren vinder i Østre Landsret: Logningsbekendtgørelsen overlever

Der er ellers kun gået en måned siden Rigspolitiet fik alvorlig kritik af Datatilsynet for ikke at behandle persondata ordentligt i strid med retshåndhævelsesloven.

Denne tredje runde af graverende fejl i behandlingen af teledata om borgerne startede, da Syd- og Sønderjyllands Politi selv opdagede, at man i en aflytningssag modtog to forskellige masteoplysninger fra Telia for én sms fra en aflyttet person.

Siden én person ikke kan være to steder på samme tid, besluttede man at undersøge sagen, hvorefter det viste sig, at man havde sendt modtagernummerets oplysninger med også.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.