Meta presser Datatilsynet: Kræver Facebook-sag flyttet til Irland

Mark Zuckerberg, må ikke genbruges
Illustration: Nick Wass/AP/Ritzau Scanpix.
Meta er blevet en af hovedkaraktererne i andet kapitel af Boligportal-fortællingen, efter tech-giganten har trængt sig på i den danske klagesag, hvor Facebook Connect står for skud.
Indblik14. juni kl. 05:00

Det var meningen, at Datatilsynets sag mod Boligportalens brug af Facebook Connect skulle være afsluttet allerede sidste efterår, men konflikten mellem parterne raser stadig, og senest har Meta (tidligere kendt som Facebook) blandet sig.

Den amerikanske tech-gigant mener nemlig ikke, at Datatilsynet er kompetent til at køre sagen og vil have den flyttet til Irland, som behandler en række lignende sager. Det skriver Meta til tilsynsmyndigheden i et brev, ComplianceTech har fået aktindsigt i.

Men Datatilsynet, som har kørt sagen siden den østrigske privacy-organisation ‘None of Your Business’ (noyb) klagede over Boligportalen den 17. august 2020, vil ikke give slip, så længe tilsynet mangler svar på centrale spørgsmål.

Det valg kan dog få konsekvenser for harmoniseringen af GDPR i EU, mener Meta, som er blevet en central karakter i andet kapitel af den konfliktfyldte Boligportal-fortællingen, ComplianceTech startede i februar.

Læs også: Få indblikket: Konflikten stormer i den eneste danske model complaint-sag fra Noyb

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
14. juni kl. 13:09

Hvad bilder de sig ind?

Krævementalitet...Ud med dem - ud af Danmark. Hvis de ikke vil følge vore love, kan de bare forsvinde. Og jeg håber, at Datatilsynet så tør stå fast, og kræve svar. Så tager jeg denne gang hatten af for dem...