Medie: Facebook har udviklet produkter til 6-årige børn

Foto børn telefoner
Illustration: dolgachov / bigstock. Se større version
Interne dokumenter viser, at Facebook har arbejdet på at udvide sin brugerbase til børn helt nede i 6-års-alderen. Men ifølge kritikere, burde Facebook slet ikke bygge platforme til børn.
9. november 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Facebook har arbejdet på at udvikle produkter, som er målrettet børn helt ned til 6-års-alderen, viser interne dokumenter.

Det skriver NBC News.

Hidtil har man kun målrettet produkter til børn over 13 år for at overholde den amerikanske handelskommissions lovgivning kaldet ‘Children’s Online Privacy Protection Rupe’ (COPPA). 

Men dokumenterne, som kan ses i NBC’s artikel, viser, at man vil bevæge sig væk fra den aldersmæssige stop-linje og tilføje to nye kategorier af brugere; børn fra 6-9 år og børn fra 10-12 år. Dog skriver Facebook ikke noget om, hvordan man vil balancere ambitionerne med COPPA-reglerne.

Læs også: Ny kulturminister efter Facebook-afsløringer: »Det her er den vigtigste opgave på mit bord«

Selvom tech-giganten oplyser, at tiltaget skal gøre unges oplevelse »mere sikker og privat«, kritiserer Josh Golin, administrerende direktør i børnesikkerheds-organisationen Fairplay, Facebook for at have en anden agenda:

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.