Max Schrems til EU-Kommissionen: Stop data-aftalen og forhandl videre

Max Schrems
Illustration: Infosecurity.
I et brev til EU-Kommissionen opfordrer privacy-aktivisten Max Schrems til, at man sætter den nye data-aftale med USA på hold for at forhandle videre. Ellers ender det med en Schrems III-sag og endnu flere år med juridisk usikkerhed, mener han.
31. maj kl. 05:00

Som reaktion på den nylige data-aftale mellem EU og USA har privacy-aktivisten, Max Schrems, skrevet et brev til EU-Kommissionen, hvor han opfordrer til at genoptage forhandlingerne i stedet for at haste mod at sætte underskrift på aftalen.

Efter EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, og USAs præsident, Joe Biden, i marts gav hånd på en ny principiel aftale om udveksling af persondataoverførsler, har kommissionen nemlig arbejdet på at komme i mål med et udkast til en ny tilstrækkelighedsvurdering af USA.

Den skal gøre det lettere for europæiske virksomheder at sende persondata til landet – blandt andet når de bruger de populære amerikanske cloud-tjenester.

Men USA vil ikke ændre på den problematiske overvågningslovgivning, som giver amerikanske efterretningstjenester meget stor adgang til EU-borgeres persondata og som var skyld i den forrige aftales, Privacy Shields, fald ved EU-Domstolen. 

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
31. maj kl. 22:28

Vores politikere må være strikse og sige til USA, ingen lovændring, ingen adgang for amerikanske firmaer. Men det gør måske mere ondt at undvære Microsoft i det offentlige, end at undvære russisk gas.