Max Schrems langer ud efter irsk datatilsyn i Meta-sag: “Det er rimelig patetisk”

10. januar kl. 05:005
Max Schrems
Max Schrems, grundlægger af Noyb, på V2Security-konferencen. Illustration: Infosecurity.
Der lyder en hård kritik af det irske datatilsyn, efter onsdagens endelige afgørelse i en sag mod Meta. Privacyorganisationen NOYB mener, at Irland beskytter tech-giganten, men det afviser irsk vicekommissær blankt.

Onsdag eftermiddag sendte det irske datatilsyn (DPC) en pressemeddelelse ud med besked om, at den amerikanske tech-gigant ‘Meta’ skal betale en samlet bøde på 390 millioner euro, der svarer til omkring 2,9 milliarder danske kroner, for ulovligt at vide Facebook- og Instagram-brugere målrettede annoncer.

Læs også: GDPR-afgørelse fælder hård dom over Meta: Skal ændre forretningsmodel

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til ComplianceTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
5 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
6. januar kl. 07:55

Er der andre end mig, der tænker tanken "korruption"?

Det er vel ikke en helt fjern tanke i lyset af den aktuelle korruptionsstinker i EU.

3
6. januar kl. 10:19

Er der andre end mig, der tænker tanken "korruption"?

Sådan er det med rigtig mange ting. Tag f.eks. det offentliges brug af Office 365 eller OneDrive.

4
6. januar kl. 12:04

Jeg er ansat i "det offentlige" - og som jeg forstår det, skyldes den store præference for MS produkter i det offentlige i DK (såvel som i mange private danske virksomheder), primært dygtig markedsføring fra MS side.

Danmark er et "Microsoft land" på et helt andet niveau, end så mange andre lande. Mange går fx og tror at Cloud = Azure = lykken. Og stritter imod og tror det bliver håbløst, når de får at vide at de ikke må bruge Office 365 til person relaterede oplysninger= kan ikke bruges som mail system i praksis. Hvis det er det eneste man selv og ens leverandører kan magte, så ER det naturligvis et problem for de virksomheder - men det ser nu ikke ud til at blive ret meget anderledes fremover, så kom nu op på hesten..

De korruptions lignende forhold jeg er bekendt med i det offentlige, vedr. IT indkøb: Er de sager der er dokumenteret i pressen, hvor de indkøbende personer har fået gaver af leverandørerne. Og det var i øvrigt ikke specifikt MS produkter: korruptionen havde til formål at fastholde IT leverandørens salg til kunden, af alt muligt grej. Dér hvor jeg arbejder, returneres alle gaver fra leverandører, og vi takker nej til gratis konferencer.

Hvad der gør sig gældende for det Irske datatilsyn skal jeg ikke kunne sige - men Qui Bono, som man siger. Hvis der er urent trav, kommer presset nok fra politisk side vil jeg tro.

5
9. januar kl. 11:57

Hvad der gør sig gældende for det Irske datatilsyn skal jeg ikke kunne sige - men Qui Bono, som man siger. Hvis der er urent trav, kommer presset nok fra politisk side vil jeg tro.

Det er meget muligt, at du "tror" det. Men det ændrer dog ikke på fakta.

"Politisk side" er også en del af "det offentlige". Og de sidder i samme private klubber. Så at tro på, at "medierne" får fat på noget, hvis der er urent trav (eller at de videreformidler det), er lige så sandsynligt, som hvis alle andre der har en aktie i foretagendet pludselig skulle råbe op om det.