Konkurrent undrer sig over AWS-baseret Aula: "Vi vurderede, at hvis vi skulle være compliant, så skulle vi gå on premise"

Martin Brøchner Mortensen
Martin Brøchner-Mortensen, der er Group Senior Vice President hos Systematic Illustration: Systematic. Se større version
8. juni 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Danske skolebørns data suser hvert minut frem og tilbage på Aula-platformen. Beskeder om alt fra at huske gymnastiktøjet og drikkedunken til skovturen i næste uge til langt mere alvorlig og personfølsom kommunikation mellem skole og forældre. 

Platformen leveres af Netcompany, der har bygget løsningen, som på daglig basis sender notifikationer til forældre over hele landet, op omkring den amerikanske leverandør Amazon Web Services’ (AWS) cloud. 

Det har tidligere undret en række kommuner, der har spurgt det kommunale it-fællesskab KOMBIT, ind til lovligheden af løsningen set i lyset af Schrems II-dommen, der besværliggør persondataoverførsler til usikre tredjelande som blandt andre USA. 

Men hos en af konkurrenterne fra it-branchen undrer man sig over, hvordan den nuværende løsning har kunnet lade sig gøre. 

»Jeg kender ikke til detaljerne omkring Aula, men det virker til, at der mellem AWS og Netcompany er givet de garantier i forhold til håndteringen af personfølsomme data,« siger Martin Brøchner-Mortensen, der er Group Senior Vice President hos Systematic i et interview med DigiTech. 

Fra de moderne kontorer i Aarhus havde Systematic selv budt på Aula-løsningen, da den i sin tid var i udbud. Men blandt Systematics egne eksperter på området var vurderingen en anden, når det kom til, om man kunne byde ind med en cloud-løsning.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.