KL: NSIS-arbejdet dræner og forvirrer kommunerne

KL: NSIS-arbejdet dræner og forvirrer kommunerne
Illustration: KL.
Kommunernes digitale medarbejderidentiteter skal NSIS-godkendes, hvis de vil bruge MitID Erhverv og Nemlog-In. Men den opgave kræver et stort compliance-arbejde, og kommunerne mangler stadig vejledning fra Digitaliseringsstyrelsen, oplyser Kommunernes Landsforening.
7. juni kl. 05:00

Digitaliseringsstyrelsen har travlt med at udvikle nye offentlige it-løsninger, som MitID Erhverv og Nemlog-In3, og har benyttet anledningen til at stille større krav til it-sikkerheden for de identiteter, som de offentligt ansatte bruger i den digitale infrastruktur i Danmark.

Til det har styrelsen udviklet NSIS-standarden, som skal sikre identiteter på tværs danske organisationer. Den er baseret på eIDAS-forordningen fra EU, som stiller krav til sikring af digitale identiteter på tværs af medlemslandene.

Det betyder endnu et compliance-arbejde til kommunerne, for det er nemlig et krav, at de kommunale medarbejderes identiteter er NSIS-certificeret, hvis de ansatte vil bruge MitID Erhverv og Nemlog-In.

Men det er ingen let opgave fortæller Dan Bjørneboe, specialkonsulent for Digitalisering og Teknologi hos Kommunernes Landsforening (KL). Implementeringen af standarden kræver nemlig et omfattende stykke arbejde hos kommunerne:

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger