Irsk tilsyn svarer igen: Noyb har ikke ret til at se dokumenter i Facebook-sagen

Dublin, Irland
Illustration: Serg73 | Bigstock.
Efter Max Schrems gav det irske datatilsyn en politianmeldelse for afpresning i sidste uge, understreger myndigheden nu over for ComplianceTech, at man har loven helt på sin side. Men irsk professor er ikke helt enig.
7. december 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

I sidste uge kom det frem, at den østrigske privacy-organisation ‘None of Your Business’ (noyb) har meldt det irske datatilsyn til politiet for afpresning.

Læs også: Noyb melder irsk tilsyn til politiet: »Det irske datatilyn har åbenlyst afpresset os«

I en aktuel sag med Facebook har tilsynet nemlig krævet, at noybs grundlægger, Max Schrems, underskriver en fortrolighedserklæring, for ellers vil myndigheden ikke sende nye dokumenter i sagen til organisationen.

Det er et forsøg på afpresning, understreger Max Schrems i en pressemeddelelse og uddyber, at det kan udgøre korruption under østrigsk lov.

»Det irske tilsyn erkender, at det har en lovmæssig forpligtelse til at høre os, men nu udfører man en form for ‘proceduremæssig tvang’. Retten til at blive hørt afhænger af, at vi underskriver en aftale, der er til fordel for tilsynet og Facebook. Det er intet mindre, end en myndighed, der beordrer, man opgiver sin ytringsfrihed i bytte for proceduremæssige rettigheder,« udtaler han i meddelelsen og understreger, at han har ret til at blive hørt i sagen.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger