Helsingør Kommune: Vi må leve med risici for børnenes beskyttelse

Kronborg i Helsingør
Illustration: Helsingør Kommune.
Der skal være en balance mellem gode læringsværktøjer og privacy, understreger centerchef i Helsingør Kommune. Derfor skal børnene fortsat bruge Googles omtalte tjeneste Workspace for Education i undervisningen, selvom risici for elevernes databeskyttelse består.
14. december 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Det er umuligt for Helsingør Kommune at fjerne alle privacy-risici ved Googles tjeneste Workspace for Education, som folkeskoleeleverne har brugt i flere år.

Det har kommunen for nyligt opdaget, fortæller Kristjan Gundsø Jensen, centerchef i kommunens afdeling ‘Job, Borgerservice og Teknologi’, efter man langt om længe er kommet i mål med en risikovurdering for børnenes databeskyttelse.

Læs også: Efter kritik fra Datatilsynet: Helsingør-folkeskoler bruger stadig Google-software

Men fordi tech-gigantens programmer er gode i undervisningen, skal børnene fortsat bruge Workspace. Når man skal finde balancen mellem databeskyttelse og gode undervisningsværktøjer, er der nemlig nogle risici, man er nødt til at leve med:

»Der er nogle af dem [risiciene], vi bliver nødt til at leve med i forhold til, at vi rent faktisk har et produkt, vi gerne vil bruge, samtidig med, at risikoen vurderes at være lav,« siger Kristjan Gundsø Jensen.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger