Halvdelen af danskerne tvivler på det offentliges beskyttelse af persondata

Mennesker
Illustration: franz12/Bigstock. Se større version
48 procent af danskerne er i tvivl om den digitale offentlige sektors evne til at passe på deres personlige oplysninger. Det viser en ny undersøgelse fra Digitaliseringsstyrelsen, der undersøger danskernes tillid til den offentlige sektors digitale løsninger.
30. november 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

48 procent af den danske befolkning er mere eller mindre utrygge ved den offentlige sektors håndtering af persondata. Det fremgår af en ny rapport fra Digitaliseringsstyrelsen ved navn Tilliden til den digitale offentlige sektor.

Her har 37 procent svaret ‘hverken eller’ til spørgsmålet om, hvorvidt de har tillid til at den digitale offentlige sektor forvalter persondata ordentligt forsvarligt, mens 11 procent har erklæret sig ‘uenige’ eller ‘meget uenige’ i udsagnet.

I rapporten, der er den første af sin slags, bliver det dog samtidig konkluderet, at tilliden blandt danskerne til det offentliges digitale løsninger generelt er høj. Undersøgelsen viser nemlig, at 78 procent af danskerne har tillid til den digitale offentlige sektor over en bred kam.

Læs også: Danmark nummer et i digitalisering fastslår ny EU-rapport

Rapporten undersøger den danske befolknings tillid til de digitale løsninger i den offentlige sektor på tværs af socio-demografiske forhold og kigger blandt andet på om der er forskel i tilliden på tværs af skel såsom etnicitet, køn, alder, uddannelse og indkomst.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.