Fortsatte nedskæringer i Datatilsynet bliver mødt med kritik

Datatilsynet
Illustration: Datatilsynet. Se større version
Datatilsynet kan til trods for at oprette flere nye sager end nogensinde før se frem til en nedskæring på 700.000 i 2022.
11. august 2021 kl. 12:35
errorÆldre end 30 dage

Datatilsynets bevilling står til at falde med 700.000 kroner i 2022, til trods for at myndigheden i 2020 oprettede 13 procent flere sager end i 2019, hvilket er det højeste antal nyoprettede sager siden Datatilsynet blev oprettet i 1979. Det skriver Altinget.

Udsigten til fortsatte nedskæringer i datatilsynet bliver mødt med skarp kritik af både støttepartier og oppositionen på Christiansborg og Forbrugerrådet Tænk. Ordførere fra både Venstre og Enhedslisten fortæller Altinget, at de har svært ved at forestille sig, at en ekstrabevilling til Datatilsynet ikke kommer til at blive et punkt på den nye finanslov, da de begge er enige om, at tilsynets opgaver både er flere og vigtigere end nogensinde før.

Digitalisering fylder mere og mere i vores allesammens hverdag, og forbrugere skal forholde sig til flere og flere produkter med internetopkobling. Det betyder også, at Datatilsynet får større og flere opgaver.

Chefjurist i Forbrugerrådet Tænk, Anette Høyrup, udtrykker også bekymring for eventuelle besparelser i tilsynet, som hun i forvejen ikke mener har de nødvendige muskler:

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.