EU-lovgivning vil forbyde anonym domæne-registrering

EU-flag
Illustration: Jorisvo. Se større version
Et nyt lovforslag fra EU vil forbyde anonyme registreringer af domæner.
25. oktober 2021 kl. 14:00
errorÆldre end 30 dage

En lovgivning til gøre det forbudt at registrere domæner anonymt er på vej fra Den Europæiske Union. Men lovgivningen møder kritik.

Det skriver BleepingComputer.

Som det står nu, vil en domæne-registrator indsamle navn, adresse, e-mail og telefonnummer på en bruger, som opretter et internetdomæne. De informationer bliver dog ikke efterprøvet, og brugeren kunne derfor oprette et domæne med falske informationer.

EU-lovgivningen vil regulere det ved at pålægge domæne-registratoren mere ansvar for, at informationerne er troværdige. Mere specifikt skal en bruger, som opretter et domæne, oplyse et gyldigt telefonnummer, ligesom det fulde navn, e-mail og fysisk adresse skal verificeres.

MEP Patrick Breyer fra det tyske piratparti finder dog, at den nye lovgivning vil true sikkerheden for aktivister og whistleblowers, hvis EU fjerner muligheden for anonymitet.

»Denne vilkårlige identificeringspolitik for domæneindehavere er et stort skridt i retning af at afskaffe anonyme publikationer og lækager på internettet,« siger Patrick Breyer.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.