Digitaliseringsstyrelsen: NSIS skaber tillid til dine digitale identiteter

Charlotte Jacoby
Illustration: Digitaliseringsstyrelsen.
I denne artikel giver Charlotte Jacoby, kontorchef hos Digitaliseringsstyrelsen, et indblik i NSIS-standarden, som kommuner landet over i øjeblikket kæmper med at implementere.
Guide7. juni kl. 05:00

Nye compliance-krav har ramt kommunerne, efter NSIS-standarden er blevet en obligatorisk del af statens nye digitale infrastruktur. Der skal nemlig være større sikkerhed omkring statens it-landskab, og derfor har Digitaliseringsstyrelsen udviklet standarden, som stiller krav til sikringen af digitale identiteter.

Den er baseret på kravene i eIDAS-forordningen, som blev implementeret i 2018 og bruges blandt andet til at sikre identiteter på tværs af EUs medlemslande. I forbindelse med udviklingen af den nye digitale infrastruktur i Danmark har styrelsen oversat kravene til en dansk kontekst.

For eksempel er MitID NSIS-anmeldt, og derfor kan man ifølge styrelsen stole på, at en identitet i systemet passer sammen med den fysiske person, som sidder ved skærmen og logger ind på eksempelvis borger.dk. 

Men hvis man vil lave sine egne digitale identiteter og administrere dem i sit eget system som lokal ‘Identity Provider’ (IdP), kan man også anmelde sin løsning under NSIS. På den måde kan man bruge NSIS-standarden til at skabe tillid til løsningen, siger Charlotte Jacoby, kontorchef i Kontor for MitID Erhverv og digitale serviceområder hos Digitaliseringsstyrelsen.

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger