Datatilsynet om Helsingørs Google-forklaring: »Man kan ikke bare tro på sin leverandør«

barn google
Illustration: Goodmoments/Bigstock.
Børnene i Helsingør skal fortsat bruge Google i undervisningen, men Datatilsynet kan endnu ikke vurdere, om det er lovligt eller ej. Kommunen mangler nemlig at sende vigtige oplysninger om samarbejdet med den amerikanske tech-gigant.
6. januar kl. 15:22
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Man kunne fristes til at tro, at beslutningen var endeligt taget – at børnene i Helsingørs folkeskoler absolut har en fremtid med Googles tjeneste ‘Workspace for Education’ i undervisningen.

Efter et påbud fra Datatilsynet har kommunen nemlig lavet en risikovurdering for elevernes databeskyttelse, og på baggrund af den kører man fortsat videre med Workspace.

Selvom der er risici, man ikke kan gøre noget ved, skal det nemlig opvejes mod, at Google har et produkt, »som giver rigtig god mening som læringsplatform,« fortalte Kristjan Gundsø Jensen, centerchef i kommunens afdeling ‘Job, Borgerservice og Teknologi’, til Version2 tidligere på ugen.

Men meget kan nå at ændre sig endnu, for Datatilsynet er i gang med at følge op på sagen, og det materiale, man har modtaget fra Helsingør, er mangelfuldt. Derfor kan tilsynet ikke vurdere lovligheden af kommunens fortsatte håndtering af børnenes data, fortæller Allan Frank, it-sikkerhedsspecialist og jurist i Datatilsynet. Man bedt kommunen om flere oplysninger.

Få fuld adgang til ComplianceTech
ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger