Danske børns data fra TikTok kan ende hos ansatte i Kina

8. november kl. 05:002
Danske børns data fra TikTok kan ende hos ansatte i Kina
Illustration: bigtunaonline / bigstock.
»Vi tillader visse medarbejdere inden for vores virksomhedsgruppe, der befinder sig i Brasilien, Canada, Kina, Israel, Japan, Malaysia, Filippinerne, Singapore, Sydkorea og USA fjernadgang til TikTok europæiske brugerdata,« lyder det fra TikTok.

Danske børn og unges brugerdata tilknyttet det sociale videodelingsmedie TikTok kan havne i hænderne på virksomhedens ansatte i Kina.

Det skriver BBC, efter at TikTok – der er ejet af ByteDance – har opdateret dets privatpolitikker i Europa, der dækker over medlemmerne af EØS (dvs. EU, Norge, Island og Liechtenstein, red.) UK og Schweiz.

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til ComplianceTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
2 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
2
8. november kl. 09:39

Jeg kunne godt tænke mig, at I belyste problemerne ved at bruge alle disse platforme - som kritisk forælder til børn, som gerne vil være som børn er flest = have alt det alle de andre i klassen har som f.eks. snapchat, TikTok, Instagram, whats app m.fl.

Jeg står imod presset, men det er ikke uden mén for mine børn - ensomhed og følen udenfor for bare at nævne nogle ting. Man kunne også sige jeg skulle tage en snak med dem om hvordan man bruger disse - men i min optik er de børn, og har derfor ikke noget at gøre på disse platforme = de skal lege og udvikle deres hjerne, og ikke blive dopamin-junkier i den alder (8 og 10 år).

Jeg må sige, at jeg har en kæmpe stor bekymring for de kommende generationer, og særligt fordi dette ikke for længst er på skoleskemaet, da det ikke kan forventes at forældre tager den snak med deres børn!