24 organisationer til Joe Biden: Erstatning for Privacy Shield dør hos domstolen uden ny lovgivning

Det Hvide Hus
Det Hvide Hus er USA's præsidents embedsbolig. Illustration: jgroup via Bigstock. Se større version
I sidste uge modtog USA’s præsident, Joe Biden, et brev fra organisationer, der kraftigt opfordrer ham til at lægge ambitioner om en mulig erstatning for Privacy Shield på is, indtil supermagten har gennemført ny lovgivning om databeskyttelse.
15. juni 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Sidste torsdag sendte 24 organisationer et brev til USA’s præsident, Joe Biden, hvor man på det kraftigste opfordrer hans administration til at vente med at lave en aftale om internationale dataoverførsler med EU, indtil supermagten gennemfører lovgivning, der øger niveauet for databeskyttelse i USA.

Opråbet, som den amerikanske privacyorganisation Electronic Privacy Information Center (EPIC) står i spidsen for, kom få dage før, præsidenten drog til Bruxelles for at deltage i EU’s internationale topmøde i dag

I forrige uge fortalte Politico, at Joe Biden har en Privacy-Shield-erstatning på dagsordenen til mødet, og at han ønsker at komme hjem til USA med en overordnede aftale i hus, ifølge amerikanske og europæiske embedsmænd, der er anonyme kilder.

Men i brevet skriver organisationerne, at det kan være spildt arbejde, hvis man forsøger at lave en ny aftale om tredjelandsoverførsler, uden den amerikanske lovgivning reflekterer de europæiske krav til databeskyttelse:

Få fuld adgang til ComplianceTech

ComplianceTech er et medie til compliance-ansvarlige i danske virksomheder og offentlige myndigheder. Vi udgiver løsningsorienterede artikler om data compliance og konkrete værktøjer til, hvordan din organisation overholder reglerne og er compliant på den mest effektive måde - uanset om det handler om GDPR, cookies, NIS-loven eller ISO-standarder. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til ComplianceTech
Alt indhold på ComplianceTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.