Nu skal VR-brillen fra Sorø holde knæ-patienter på Falster i ro under operation

VR-brille med naturoplevelser
Virtual reality med naturoplevelser er teknologien bag en brille, der er udviklet i EU-projektet Data- og designdreven sundhedsinnovation. Illustration: VR Nature.
Et sjællandsk iværksætterprojekt har udviklet flere sundhedsteknologiske løsninger. En af dem er VR-brillen med naturoplevelser, som nu er klar til at test på en rigtig operationsgang.
16. juni kl. 17:45

Virtual reality med naturoplevelser er teknologien bag Sorø-iværksætteren Thuri Kledals opfindelse: VR-Nature. 

I flere år har hun arbejdet med at udvikle VR-brillen, der afspiller sekvenser med et japansk skovbad og andre naturoplevelser, og nu er løsningen klar til at komme ud i den virkelige virkelighed: Efter sommerferien skal VR-Nature testes på Nykøbing Falster Sygehus’ anæstesiafdeling, hvor den skal bruges til at berolige patienter, der opereres i rygmarvsbedøvelse, hvor patienten er vågen undervejs. Det gælder f.eks. for de knæ-operationer, som det danske sundhedsvæsen foretager rigtigt mange af. 

VR-Brillen skal både give patienten noget andet - og mere behageligt - at tænke på, samtidig med at den skærmer mod lydene fra operationsstuen.

Få fuld adgang til CareTech
CareTech henvender sig til professionelle, der arbejder med velfærdsteknologi i den danske sundhedssektor. Få tilsendt tilbud
Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til CareTech
Alt indhold på CareTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger