Lungemediciner: Vi bør tilbyde alle KOL-patienter et løbebånd derhjemme

7. februar kl. 17:18
Leif deltager i gruppe A og ses her i videokonference med en fysioterapeut fra Esbjerg Sundhedscenter. Ved siden af at Leif træner på gangbånd flere gange om ugen laver han fysiske øvelser for at styrke sin muskulatur. Leif fortæller: ”Det er godt at være i god form og have dialog med fysioterapeuten under træningen på gangbåndet”
En af deltagerne i iTrain, Leif, træner på sit løbebånd derhjemme. mens han er videokonference med en fysioterapeut fra Esbjerg Sundhedscenter. Illustration: iTrain / Laboratorie for velfærdsteknologi, AAU.
Regioner og kommuner må sammen finde frem til en løsning, så et løbebånd derhjemme bliver standard-tilbud ved KOL-rehabilitering. Sådan lyder det fra den danske lægelige tovholder i et stort forsøg med træning af KOL-patienter, som viser gevinsten hjemmetræning.
Artiklen er ældre end 30 dage

At stille et løbebånd op hjemme hos borgere med KOL medfører færre indlæggelser, færre akutte henvendelser og en bedre almen funktionsevne end holdtræning to gange om ugen i et sundhedscenter. Det viser et stort, internationalt studie med dansk deltagelse.

"Resultaterne bør medføre, at regioner og kommuner sætter sig sammen og finder ud af, hvordan vi kan tilbyde alle KOL-patienter et løbebånd at gå tur på derhjemme," siger lungemediciner Torben Tranborg Jensen, der er specialeansvarlig overlæge ved Afdeling for Lungesygdomme, Esbjerg Sygehus. 

Læs hele artiklen

CareTech henvender sig til professionelle, der arbejder med velfærdsteknologi i den danske sundhedssektor.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til CareTech
Alt indhold på CareTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger