Læger i Norge får vrøvl i stedet for patientoplysninger på den norske Sundhedsplatform

2. december 2022 kl. 10:583
Læger i norge
Illustration: Helseplattformen.
Praktiserende læger i Midt-Norge kæmper med uforståelige dokumenter, efter at regionshospital i midten af ​​november blev overført til Helseplattformen, der i lighed med den danske Sundhedsplatform bygger på Epics produkt.
Artiklen er ældre end 30 dage

Praktiserende læge Julie Nesheim ved Ila Legekontor i Trondheim fortæller, at den meget vigtige patientinformation ligner vrøvl og sludder.

Siden Helseplattformen blev indført for tre uger siden på St. Olavs hospital, har den praktiserende læge modtaget både tomme epikriser og sider fyldt med uforståelig tekst. St. Olav er et af Norges største sundhedscentre, og er en sammenslutning af alle offentlige sygehuse i regionen Syd Trøndelag. 

Læs hele artiklen

CareTech henvender sig til professionelle, der arbejder med velfærdsteknologi i den danske sundhedssektor.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til CareTech
Alt indhold på CareTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
3 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
3
17. december 2022 kl. 15:35

Nogle foreslog i starten (2017) at EPIC's product var bygget til det amerikanske sundhedsvæsen, hvor det "kun" handler om "ar skrive regninger ud" til forsikringsselskaber. Intet kunne være mere forkert - for veteranhospitaler i USA benytter også EPIC - det er meget, meget værre; de nationale sundhedsdomæner er struktureret vidt forskelligt. Så selv om man oversatte perfekt og havde forstået softwares performance hensyn helt perfekt; så ville der stadig være "kulturelle" forskelle at tage i betragtning.

Jeg ved ikke om, den norske udgave bygger på den danske, men hvis den gør er der de samme type kulturelle hensyn, som mellem den usanske og den danske. Ellers er de begyndt for med samme udfordringer, som den danske udgave.

De klinkere, jeg hørte fra i 2017, klagede typisk over, at "systemet var langsomt". Det kunne være paralleliseringsudfordringer (YEP=YdeEvneProblematikken), som man mildt sagt "ikke har styr på" i Danmark. Havde man haft styr på YEP, havde vi nok ikke problemer med EPIC i dag.

2
13. december 2022 kl. 10:50

Jeg er mest forbløffet over, at der hele tiden kommer nye problemer. Altså hvordan kan den producere "uforståelig tekst" og "vrøvl og sludder"?

1
5. december 2022 kl. 08:17

Hvis man har fulgt med i den utrolige, men sandfærdige beretning om Sundhedsplatformens hærgen først i Hovedstaden og siden på Sjælland, vil man uvilkårligt spekulere på, om Karl Marx også denne gang får ret i, at "Historien gentager sig, først som tragedie, siden som farce"?