Kritikere håber på farvel til Sundhedsplatformen med ny regering

17. november kl. 13:544
Kritikere håber på farvel til Sundhedsplatformen med ny regering
Illustration: Morten Egedal.
Regionerne og sundhedsvæsenet bliver flittigt diskuteret i regeringsforhandlingerne for øjeblikket, og nu håber kritikerne på, at det også vil gøre et farvel til sundhedsplatformen muligt.

Selvom det er regionerne og sundhedssystemet mere generelt, der har fyldt meget både under valgkampen og de nuværende regeringsforhandlinger, så håber den konservative regionsrådspolitiker fra Region Hovedstaden Jacob Rosenberg, at det også kan give medvind til bevægelsen mod Sundhedsplatformen.

Det skriver ITWatch.

»Jeg regner ikke med, at Sundhedsplatformen som sådan vil blive en del af et kommende regeringsgrundlag. Men den kan blive det indirekte, hvis regionernes fremtid kommer på forhandlingsbordet. Det afhænger især af, hvilke partier, der får deres dagsorden igennem,« siger Jacob Rosenberg.

Her henviser Jacob Rosenberg blandt andet til Moderaterne, der indtil nu har været en af de store spillere i regeringsforhandlingerne, og som også er modstander af Sundhedsplatformen ligesom De Konservative.

Artiklen fortsætter efter annoncen

På nuværende tidspunkt kan kontrakten på Sundhedsplatformen fra det amerikanske it-selskab Epic opsiges med seks måneders varsel. Ud over Region Sjælland og Region Hovedstaden kører de andre regioner på et system fra aarhusianske Systematic.

4 kommentarer.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
4
1. december kl. 07:13

Norge er vågnet op til deres nye Epic-reality:

"– Epikrisene ser ut som et Jan Erik Vold-dikt, sier Julie Nesheim, fastlege ved Ila legekontor i Trondheim."https://www.nrk.no/trondelag/helseplattformen_-pasientinfo-fra-st.-olav-er-uleselig-for-fastlegene-1.16200947

Jeg håber, at Region Hovedstadens udsendte Epic-lobbyister, som var på salgsturné rundt omkring i Norden for et par år siden (ingen nævnt, ingen glemt), har dårlig samvittighed.

3
25. november kl. 19:51

Også Norge gik i Epics ruser:https://www.nrk.no/trondelag/to-uker-etter-innforing-av-helseplattformen-pa-st.-olav_-_-sover-darlig-om-natta-1.16194674

Gad vide, om deres beslutningstagere også har været på adventure-studietur i Epics HarryPotter-land, siden de nægtede at tage ved lære af de danske erfaringer? Det virker jo så hårrejsende dumt.

Og har man virkeligt ikke kunnet genbruge nogle af de danske løsninger, som man jo har måttet bruge for at tilpasse amerikanske SP til danske forhold?

2
23. november kl. 00:25

Efter artiklen i politiken kan jeg næsten ikke lade være med at håbe på at Sundhedsplatformen stadig er på vej udover skrænten. Det er tangerende sort snak i vildelse som Vibeke kommer med. Magen til lignende arrogante udtalelser skal man lede længe efter.